•  
  •  
  •  
  •  
  • 
The Assassenachs 
Vrijstaat de Stellingen wordt in 2019 vereerd met een Schotse afvaardiging in de vorm van The Assassenachs.

Dit in 1998 opgerichte folktrio bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten), weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek. Ook liederen in het oud Schotse Gaelic zijn onderdeel van het repertoire.
 
 http://assassenachs.com/nederlands/
De Soete Inval
Zin in dansen? Wegdromen bij een ondeugend liefdeslied…een traan wegpinken bij een gevoelige ballade? En dat alles op zijn middeleeuws? U bent bij De Soete Inval aan het goede adres! 

 De speellieden van De Soete Inval brengen, stijlvol gekleed in middeleeuwse kleding, levendige middeleeuwse muziek ten gehore.  
Zoals het in de middeleeuwen gebruikelijk was, trekken de minstrelen van De Soete Inval door het land en luisteren vele festivals op met haar muziek. 

Herkenbare melodieën, verrassende en swingende muziek en kleine muzikale pareltjes die u in vervoering brengen. 
Laat de draailier, schalmei, doedelzak en davul u verleiden tot het vieren van een echt middeleeuws feest. 
 
De Soete Inval middeleeuwse muziek is opgericht in 2016 bestaat uit vier vaste muzikanten: 
 * Alexandra Meinesz doedelzakken, pommers, trommel, zang 
 * Karel Niehof diverse trommels en zang 
 * Flip Rodenburg doedelzakken, pommers, draailier, zang 
 * Lenny de Rooy doedelzakken, zang

https://www.soete-inval.nl/
Altegaer
De 6 zangers/ muzikanten die Altegaer vormen, hadden al heel lang de wens om ooit met elkaar samen te gaan spelen. twee jaar geleden is dat voornemen werkelijkheid geworden. Ze speelden al - en spelen nog - in verschillende andere muziekgroepen, zoals Scric der Zee, Onstuimig Schuim, Kat yn 't Seil, Kapriol'! en het Vrijstatig Volkje. 
 
Ze leggen zichzelf in hun muziek geen grenzen op en doen alleen wat ze mooi en leuk vinden. Hun materiaal is dan ook een mengeling van folk, maritieme ballades, wereldliederen en van oude muziek tot recent zelfgeschreven werk.  
Op dit festival zal het zwaartepunt natuurlijk komen te liggen op de muziek uit vroeger eeuwen: van Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. 
 
Alles bij elkaar leidt dit tot een 'allegaartje' met veel (ook a capella-) zang, meeslepende melodieën, wervelende dansen en een vleug theater. Kortom een lust voor oog en oor! 
De groep bestaat uit: 
Marita Kruijswijk (fluiten, schalmei, zang), Marian Nesse (accordeon, bas, zang), Louis Stortelder (zang en dans), Narda Kaandorp (harp, accordeon, zang en dans), Frank Edam (gitaar, accordeon, zang) en Hanneke Koek (viool, trom, bas, zang). 
 
Contact: Frank Edam, frankedam1@gmail.com, tel. 06-23744713 
Voor een trailer van Altegaer zie: https://www.youtube.com/watch?v=VUlMv3oUqyQ&feature=youtu.be
Imbue
De muziek van Imbue ligt op de magische grens tussen historische muziek en folk. De vijf bandleden vinden hun eigen geluid tussen middeleeuwse volksliederen en hoffelijke Renaissance dansen. 
 
De virtuoze blokfluit, de rauwe viool en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter. De melancholische viola da gamba, de sprankelende bouzouki en de heldere stem en samenzang brengen prachtige ballades. Laat je meevoeren naar de mystieke wereld van Imbue.