•  
  •  
  •  
  •  
  • 
Middeleeuws Fantasy  op de Boerestreek in Appelscha
Het Stellingen Festival zal op 14 en 15 september weer de tenten opbouwen op de Boerestreek in Appelscha, die wordt omgetoverd tot een middeleeuws/fantasy-plein met muziek, straattheater, kampementen met oude ambachten, boogschieten, zwaardvechten met de Ridders van Friesland, marktkramen met handwerkproducten en lekkernijen uit vroeger tijden.
In verschillende kampementen zullen ambachtslieden demonstraties geven en de bezoekers uitnodigen om het uitvoeren van deze ambachten ook zelf te ervaren. Aanwezig zijn o.a. een smid, papiermaker, leerbewerkers, wolbewerkers, wevers en boogschutters. 
Maak kennis met de herderin en haar schapen, bekijk de potsen van de nar, en andere vreemde snuiters, maak kennis met het Vrijstatig Volkje, luister naar de muziek van Pekel, The Assassenachs, Sidaro, dans mee, en doe mee met de kinderprogramma's! Geniet van middeleeuwse hapjes, proef het het speciaal gebottelde Vrijstaats Bier van Middeleeuws recept! 
 
De toegang is GRATIS 
Zaterdag van 11.00 tot 22.30 uur.  
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur.  

Presidentsverkiezingen
De Stellingwerven werden destijds bestuurd door 3 stellingen. Op zaterdagmiddag om 15.00 uur kunnen de kinderen weer de president van Vrijstaat de Stellingen kiezen uit drie kandidaten die door de bewoners van OlmenEs zijn uitgekozen: Sahra het paard, Gerbrig het kalf en Mieke de geit.  
Het is een festival met duurzaamheid hoog in het vaandel. De dranken worden daarom in middeleeuwse mokken aangeboden. Je mag verkleed komen, graag zelfs! 

Theaterdiner!
Op vrijdagavond 13 september gebeurt er iets unieks!  
Voor wie zich daarvoor opgeeft: van 18.00 tot 20.00 uur een theaterdiner in een tent met een heerlijke middeleeuwse driegangen maaltijd van Hildenberg catering Appelscha.  
Van 20.00 - 22.00 uur speelt Van Ravesteijn Theater & Events buiten in het aangrenzende bos een interactief stuk over een netelige historische kwestie die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven.... Voor meer informatie klik hier

 Toegangsprijs voor het theaterdiner en het daarop volgende theaterstuk is € 42.50. Bij het diner kan worden gekozen uit een wijnarrangement van € 12,50, een bierarrangement van € 9,- en een sap/fris/smaakwater arrangement van € 7,50. Alle drie de arrangementen bestaan uit 3 drankjes biologisch of lokaal. 

Het theaterstuk kan ook los van het diner worden bijgewoond voor € 10.-  
De kaartjes kunnen besteld worden bij vrijstaatdestellingen@gmail.com en zijn verkrijgbaar bij TIP aan de Boerestreek in Appelscha.
 

Vrijwilligers gezocht
Ook voor dit festival kun je je weer aanmelden om als vrijwilliger mee te doen met dit bruisende evenement (zie Contact). Je hoeft dan niet te vergaderen, alleen praktisch bezig zijn! 
Subsidiegevers
Het Stellingen Festival is mede mogelijk gemaakt door: 
- Het Fonds Ooststellingwerf 
- Het Iepen Mienskips Fûns Fryslân en 
- Het Prins Bernhard Cultuurfonds