•  
  •  
  •  
  •  
  • 
Middeleeuws Fantasy  op de Boerestreek in Appelscha
We kunnen terugkijken op een prachtig festival-weekend! Op 16 en 17 september 2017 kon je de roerige tijden van de Middeleeuwen beleven, toen de drie stellingen de Stellingwerven nog bestuurden! Dat dit festival zo goed geslaagd is, kwam mede door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Ook voor het volgend festival kun je je weer aanmelden (zie Contact) om als vrijwilliger mee te doen met dit bruisende evenement. Je hoeft dan niet te vergaderen, alleen praktisch bezig zijn! 
In september 2019 zal het Stellingen Festival opnieuw plaatsvinden op de Boerestreek in Appelscha.  
Op zaterdag 14 september en zondag 15 september is de toegang tot het festival-terrein gratis:  
Zaterdag van 11.00 tot 22.30 uur. 
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Ook dan kun je weer de roerige tijden van de Middeleeuwen beleven. Iedereen kan meedoen met smeden, boogschieten, leer bewerken, spinnen, zwaardvechten, houtsnijden en nog vele andere vaardigheden, zoals oud-Hollandse spelletjes en de touwenknoop. Overal branden vuurtjes. Vreemde snuiters lopen er rond, zoals de Beu, heksen, narren en vreemde magiërs... Ook klinkt er muziek van groepen als The Assassenachs, Pekel en Altegaer. En het Vrijstatig Volkje... 

Op vrijdagavond 13 september gebeurt er iets unieks!  
Voor wie zich daarvoor opgeeft: vanaf 18.00 uur een theaterdiner in een tent met een heerlijke middeleeuwse driegangen maaltijd van Culivents.

Toegangsprijs voor het theaterdiner is € 42,50.  
Toegangsprijs voor alleen het theater is € 10,-.
De kaartjes kunnen besteld worden bij vrijstaatdestellingen@gmail.com 

Van 20.00 - 22.00 uur speelt Van Ravesteijn Theater & Events buiten in het aangrenzende bos een interactief stuk over een netelige historische kwestie die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven.... 


Het festival werd georganiseerd door Stichting Vrijstaat de Stellingen en zal om de twee jaar in Ooststellingwerf worden gehouden. Klik hieronder voor meer informatie over het festival.
Het Stellingen Festival is mede mogelijk gemaakt door het : 
- Het Fonds Ooststellingwerf 
- Het Iepen Mienskips Fûns Fryslân en 
- Het Prins Bernhard Cultuurfonds