•  
  •  
  •  
  •  
  • 
Middeleeuws Fantasy  op de Boerestreek in Appelscha
We kunnen terugkijken op een prachtig festival-weekend! Op 16 en 17 september 2017 kon je de roerige tijden van de Middeleeuwen beleven, toen de drie stellingen de Stellingwerven nog bestuurden! 

Dat dit festival zo goed geslaagd is, kwam mede door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Ook voor het volgend festival kun je je weer aanmelden (zie Contact) om als vrijwilliger mee te doen met dit bruisende evenement. Je hoeft dan niet te vergaderen, alleen praktisch bezig zijn! 

Op vrijdagavond 13, zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 zal het Stellingen festival opnieuw plaatsvinden op de Boerestreek in Appelscha! 

Ook dan kun je weer de roerige tijden van de Middeleeuwen beleven. Iedereen kan meedoen met smeden, boogschieten, leer bewerken, spinnen, zwaardvechten, houtsnijden en nog vele andere vaardigheden, zoals oud-Hollandse spelletjes en de touwenknoop. Overal branden vuurtjes. Vreemde snuiters lopen er rond, zoals de Beu, heksen, narren en vreemde magiërs... Ook klinkt er muziek van groepen als Itchy Fingers, Pekel en Altegaer. En het Vrijstatig Volkje speelt, nart en danst er weer lustig op los! 

Het festival werd georganiseerd door Stichting Vrijstaat de Stellingen en zal om de twee jaar in Ooststellingwerf worden gehouden. Klik hieronder voor meer informatie over het festival.


Festival 2017