•  
  •  
  •  
  •  
  • 
Theaterdiner
De toeschouwer wordt ingeschakeld om uit te vinden wat er aan de hand is bij een bijzonder verhaal dat speelt in de Stellingwerven van 500 jaar geleden. De knappe zoon van de grietman gaat trouwen met een lelijke boerendochter. Het hemelbed staat al klaar op het dorpsplein. Er is veel over dit huwelijk te doen geweest. Is er wel sprake van liefde of speelt er wat anders? De boer is blij dat de dochter onder de pannen is, maar ze moet wel een grote bruidsschat mee. Want de eisen van de grietman zijn gigantisch. Maar het volk is blij dat een burgermeisje bij de adel mag aansluiten.

Als uiteindelijk de bruidsschat geregeld is en de voltrekking plaatsvindt, slaat het noodlot toe. Na een toastmoment met de mede, valt de grietman voor dood neer in het huwelijkse hemelbed. De dienstdoende priester en de waarzegster nemen de taak op zich om uit te vogelen wat er is gebeurd. En daar wordt het publiek bij ingeschakeld. Iedereen is verdacht. Iedereen heeft een reden en de mede wordt gemeden. 

Na het theaterdiner wordt het publiek in kleine groepen het bos in gestuurd. Daar spelen de 8 acteurs verder. Ze vertellen in een monoloog wie volgens hun de dader is, en waarom ze het zelf niet hebben gedaan. Aan u de taak uit te vogelen wat de toedracht is.